Ekincik
Bir düş belki de bir balıkçı kasabasına yerleşmek ve orada sessiz sakin huzurlu bir biçimde, balık tutarak ve sebze meyve yetiştirerek yaşamak. Gerçekleştiremediğim sürece benden ayrılmayacak ve sanırım hiç de gerçekleştiremeyeceğim bir düş.
Büyük şehrin bitmek bilmez koşuşturması, stres yüklü kalabalıkların sokakta yürürken yüzüme yüzüme vuran negatif enerjileri, işten eve gelebildiğimde posası çıkmış olan bedenim, üsüste konmuş kibrik kutuları biçimli koca koca binaların içinde kendimi o kutunun içinde kalmış son kibrit çöpüymüş gibi hissediyor oluşum belki de bu düşü kurma nedenim.
Belki de erkek egemen dünyanın iktidar,güç,varolma mücadeleleri ile dolu olması ve bu dünyada temiz ve yalansız bir yaşamın pek de mümkün olmadığını düşünmem
Bilmem belki de neden sadece benim psikolojik sorunlarım ve normalle olan uyuşmazlığım.
İşte bu nedenlerden her sene iple çekerim tatil yapabileceğim zaman dilimini ve uzatabildikçe uzatmak isterim tatili. Gittiğim yerde kaybolmak kentli yaşamı ve onun bende yarattığı sıkıntılı koca bir seneyi unutmak sanırım niyetim. Ama bildiğim tatilde yaşadığımdan başka bir yerde ve istediğim bir biçimde yaşamak istediğimdir. Bunun için seçtiğim yerler de bellidir aslında. Assos, Bozcaada, akyaka,Datça,kelebekler vadisi,dalyan, olimpos vb içinde kaybolabileceğim yani varolabileceğim, doğanın, tarihin, sessizliğin ve huzurun belki de en önemlisi oraya gidenlerin bu tarz bir tatili tercih ettiklerini bilişim beni buralara yönlendiren. Ancak assosun işletme yapısı, olimposun artık hep dolu oluşu ve orada ki işletmelerin birbirleriyle kavgaları, dalyanda Türklerin azınlıkta oluşu vb. nedenlerle çok sevdiğim ve her sene görmek istediğim bu yerlerden daha başka bir yer keşfetme ihtiyacı hissettiğim bir zamanda dalyandan kalkan bir tur gezisi sırasında keşfettim ekinciği.dalyandan teknekye yarım saatte geçebilecekken karayoluyla gitmeyi tercih edip (öncelikle köyceğizi görmek ve köyceğiz gölünün etrafında bir tam tur yapabilmiş olmak için) eşsiz bir manzara eşliğinde bir saat süren yolculuğun ardından geldim ekinciğe.kaunos antik kentine çok yakın oluşuyla beni zaten sarmalamış olan ekinciğe geldiğimde ilk aklıma gelen ise çok param olursa caretta careattaların yumurtalarını bıraktığı kumsalları tek tek gezmem gerektiği oldu. (Gerçekten bu carettalar yumurtalarının kıymetlerini çok iyi biliyorlar ve eşsiz kumsallar konusunda çok iyi bir rehberler.) arkası tamamen orman olan ve önünde eşsiz kumsal bulunan ekinciği böyle keşfettim işte.ve sadece isminden dolayı tercih ettiğim onuncu köy pansiyonda ise kaldığım en güzel otellerden bile daha temiz ve leziz bir ortam ve de başka bir dünya özlemiyle gelip buraya yerleşmiş buraya onuncu köy ismini vermiş işletmecilerle karşılaştım.
sanırım kalıyorum

bu bilgiyi hepinizle paylaşmak istedim.
inanın çocuklar. başka bir dünya mümkün...
ve bir yardım. çünkü web sitelerini bulmak çok güç. o yüzden web siteleri :
http://www.ekinciktatil.com